RO Gamers
Bine ati venit pe forumul RO-Gamers!
Va rugam inregistrativa pentru a vedea coninutul!
Forumul este in cautare de moderatori! Va rugam sa aplicati o cerere la recrutari
daca sunteti interesati!
Have fun with us!

A computer virus ! I'm gonna eat yer FAT !

In jos

A computer virus ! I'm gonna eat yer FAT !

Mesaj Scris de the RZA resurrection la data de Vin Oct 22, 2010 11:53 pm

1.Spyware :
programe care,odată intrate în calculatorul-victimă,trimite celor care le-au creat informaţii confidenţiale,fără cunoştinţa utilizatorului.În funcţie de preferinţele pentru anumite site-uri,creatorii de spyware realizează un profil al utilizatorului,folosit la trimiterea ulterioară de reclame nesolicitate,aşa numitele spam-uri.Deşi aparent inofensiv,un spyware se inocluează în calculator împreună cu softwar-ul care îl găzduieşte,diminuând semnificativ puterea de calcul a PC-ului,precum lăţimea de bandă a conexiunii la Internet.Este indicat ca înaintea unei instalări de aplicaţie să vă documentaţi asupra unei posibile instalări a unui spyware o dată cu ea.

2.Trojan :
program,în aparenţă inofensiv,deghizat în joc sau în screensaver,dar care conţine un cod maliţios ce exploatează vulnerabilitatea sistemului de operar.Odată inoculat în calculatorul-victimă,un troian obţine drepturile de administrare a PC-ului respectiv.După obţinerea acestui drept,trimiterea informaţiilor confidenţiale este o simplă formalitate.

3.Worm :
un astfel de program este conceput în aşa fel încăt să poată copia în mod automat pe alte calcluatoare.Odată infestat calculatorul,viermele foloseşte adresele de e-mail din agenda acestuia pentru a se extinde.

4.Phshing :
furtul de identitate.Cea mai utilizată metodă la care recurg persoanele rău intenţionate .Aparent bine intenţionat e-mail-ul poate fi o banală cere din partea băncii pentru o operaţie simplă.Odată introduse datele personale ,acestea ajung pe mâna creatorului virusului.Un alt caz este reprezentant de cumpărături on-line,la mare căutare în prezent.

5.Malware :
prescurtarea pentru malcious software,folosit ca un termen general.Acesta poate descrie orice program care se instalează în calculator.Cu sau fără voia utilizatorului,şi care poate include viruşi,viermi,spioni,troieni,etc.


FOLOSIŢI ANTIVIRUŞI ! (deşi nu pot garanta o protecţie totală a PC-ului,un sofware antivirus frecvent actualizat poate opri multe dintre atacurile nedorite.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
the RZA resurrection
Anime Moderator
Anime Moderator

Browser-ul tau :
Respectare Reguli :
Mesaje : 67
Puncte : 147
Reputatie : 0
Data de inscriere : 18/10/2010
Varsta : 26
Localizare : Slobozia jud. Ialomiţa
Stare de spirit : Bună

Vezi profilul utilizatorului http://razvan.blogciting.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum